Az olajmentes varázslat: egy különleges lekváros fánk, ami garantáltan elnyeri a vendégeid tetszését, és fenséges ízével igazi dicséretek áradatát zúdítja majd rád!
Időjárás: Az, ami jelenleg az egész országot megviseli, eddig szinte észrevétlen maradt a közbeszédben.
Ez az olaj nélküli fánk valódi könnyedség a klasszikus édességek világában, ráadásul a fügelekvár adja meg az igazi ízélményt! A tészta könnyed és légies, a külseje roppanós, míg a belseje mennyei finomságot rejt. Mindezt ráadásul egy egészségesebb alternatívában élvezhetjük. Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel, hogyan készítheted el ezt a fánkot, amely nemcsak a hagyományos édességek kedvelőit, hanem a diétázókat is elvarázsolja!
Az élesztőt a cukorral összevegyítjük, majd felfuttatjuk. Ezt követően az átszitált liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk a tésztát. A kész masszát meleg, letakart helyen kelesztjük, amíg a térfogata megduplázódik.
A megkelt tésztát egy rizsliszttel meghintett felületen kb. egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk a kívánt formákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Az elkészült formákat olvasztott, de még langyos margarinnal kenjük le, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.