Kapu Tibor elképesztő módon felfedte, miként valósítható meg a kávézás a végtelen űrben.

A héten visszatért a világűrből Kapu Tibor. Landolása után a HUNOR - Magyar Űrhajós Program TikTok-oldalára elkezdték feltölteni azokat a videókat, amiket a magyar űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson készített. Az elsőn azt mutatta meg, hogyan fogyasztják el az űrhajósok a reggeli kávéjukat.
Ez a különleges Zero-G pohár nem csupán egy egyszerű edény, hanem a híres Don Pettit amerikai űrhajós zseniális találmánya. Az űrben tapasztalt kihívások inspirálták, hogy létrehozza ezt az innovatív poharat, amely lehetővé teszi az űrhajósok számára, hogy élvezhessék az italokat súlytalanság állapotában is.
- árulta el Kapu, majd a kávékészítés menetéről is mesélt: először egy zacskót helyezünk a vízadagolóba, aztán pedig megtöltjük vízzel, ügyelve arra, hogy a hőmérséklet vegyes legyen, így az ital élvezhetőbbé válik.
Ebben a pohárban semmi trükk nincs, az alakjának és a felületi feszültségnek köszönhetően nem jön fel ezen az oldalon a kávé, és nem csobban át a másik oldalra, akárhogy is próbálkozom - persze, az észszerűség határain belül. És ugyanennek az elvnek köszönhető az is, hogy ezen a végén, ahol elkezd vékonyodni a pohár, ott ki lehet szippantani a kávét. Ha pedig belenézünk ,akkor látjuk, hogy a kávé felfut a pohár belső oldalára
- Elmagyarázta a különleges pohár működési elvét, majd megosztotta velünk, miért is fantasztikus ez a találmány az űrben: