Felfedezték, hogy meddig terjeszkedhet a dubaji csokoládé | Sokszínű Tájak

A desszertséf szerint ha van egy prémium divatédesség, az mindig benne marad a köztudatban.
Amikor 2024 őszén a dubaji csoki felforgatta a hazai édességkedvelők világát, Jakabfi Dávid, a nagykanizsai cukrászmester, az elsők között állt elő e különleges finomsággal, hogy megismertesse a magyar közönséggel ezt az új ínycsiklandó élményt.
A dubaji csoki a közel-keleti konyha egyik híres desszertjét, a knafeh-t ötvözi a csokoládéval. A csokoládé különlegessége, hogy tejcsokoládéba burkolt desszertről van szó, amely belül ropogós kataifi tésztát, pisztáciakrémet és tahinit - vagyis szezámpasztát - tartalmaz, ez a kombináció pedig egyedülálló íz- és textúraélményt nyújt
- Ekkor szólt a desszertséf: "Adjunk egy kis egyediséget a művészetemnek!"
A kiemelkedő érdeklődésre válaszul Jakabfi Dávid úgy döntött, hogy új szintre emeli ötleteit. Nemrégiben bejelentette, hogy különleges fagylaltot készít dubaji csokoládéból, hiszen cukrászdája már sikeresen átültette a csokoládé receptjét a fagylalt világába.
Nemrégiben egy farsangi esemény keretein belül a Veszprém vármegyei hírportál Jakabfi Dávid véleményét firtatta arról, hogy vajon meddig tarthatja meg népszerűségét a dubaji csokoládé, és egyáltalán, elképzelhető-e, hogy a trendjei eltűnnek a köztudatból?
Amikor a macaron először felbukkant, a boszorkányüldözés árnyéka vetült rá, de mára már szinte minden cukrászda kirakatában ott díszeleg. A prémium divatédességek közül egyedülálló módon képesek megmaradni a köztudatban. Bár népszerűségük idővel csökkenhet, a sikeres cukrászdák kínálatának szerves részévé válhatnak, állandó ékként ragyogva a desszertválasztékban.
- válaszolta a cukrászmester.
Sok átlagos ember tévhitben él, azt hiszi, hogy a pisztácia íze a tejcsokoládéval éri el a csúcsot, de valójában ez nem így van. A fehér csokoládé a valódi nyerő, hiszen a kakaó íze túlságosan dominál, így elnyomja a pisztácia finom árnyalatait. Az igazi harmónia a fehér csokoládé és a pisztácia találkozásában rejlik, ahol a krémes édesség és a dió gazdag íze tökéletesen kiegészíti egymást.
- tette hozzá a dubaji csoki jellegzetes összetevőjével kapcsolatban a szakértő, hangsúlyozva, hogy a dubaji csoki népszerűsége a kiváló alapanyag, a pisztácia érdeme.
Amelyik desszertben a pisztáciát felhasználjuk, annak csak jó lehet a reklámja, így nem kell tartani attól, hogy a dubaji csoki befejezi hódító útját
- vélekedett Jakabfi Dávid.
A dubaji csoki ötletét Sarah Hamouda ültette el a közudatban, hogy aztán felhasználásának csak a képzelet szabhasson határokat. Ezek között farsangra megjelent a dubaji csokis fánk, korábban a dubaji csokis burger, majd nemrégiben írtuk meg, hogy a nyár slágere lesz a dubaji csokis fagyi.