Egy román étterem mától különleges újdonsággal bővíti étlapját: medvehúsos burgert kínál, amely garantáltan különleges ízélményt nyújt a vendégeknek. Az étterem célja, hogy bemutassa a helyi ízeket és hagyományokat, miközben egy modern és kreatív twistet


Romániában, a festői Brassó városában, a Cinka-hegy lábánál elhelyezkedő Sub Tâmpa étterem különleges újdonsággal rukkol elő: január 17-étől, péntektől kezdődően, az étlapra felkerül a medveburger. Az étterem állítása szerint ez a különleges fogás Európában egyedül itt, ezen a helyen kóstolható meg – számolt be róla az Adevarul hírportál.

Séfjeink kihívást kaptak: olyan ínycsiklandó és különleges fogásokat alkossanak, amelyek nemcsak az étterem, hanem Románia gasztronómiai palettájának is kiemelkedő ékkövei legyenek. A legfrissebb hírek szerint a medvehúsos burger egyedülálló a kontinensen, így igazi ízélménnyel várja a gasztronómák felfedezőit.

- nyilatkozták az étterem vezetői.

A különleges húsú burger ára 200 román lej, azaz cirka 16 ezer forint.

A vendéglő új, signature fogását ugyanakkor ritkán és korlátozottan lehet majd megkóstolni, mert a kilövési szabályok miatt a medvehús korlátozottan érhető el.

Speciálisan csak trófeákból vagy szükségből levágott medve húsából vásárolunk. Tavaly például 5 medve volt elérhető, mi négyet vettünk meg

- nyilatkozták a felelősök.

Mint ismert, Romániában van a legnagyobb barnamedve-populáció Európában. Egy 2024-ben történt halálos medvetámadást követően - a Bucsecs-hegységben kiránduló turistát ölt meg a nagyvad - a környezetvédelmi minisztérium 426 medve kilövését engedélyezte a megelőzési és beavatkozási kvóta keretében.

A lakott területekre egyre gyakrabban bejáró agresszív medvék esetében Romániában speciális bizottság dönt a kilövésükről vagy az elszállításukról, a trófeákat és a vadállatok húsát pedig a területileg illetékes vadásztársaságok értékesíthetik.

Related posts