A Tteokbokki egy különleges koreai étel, amely a tésztás rizsgombócokról (tteok) és a fűszeres szószról híres. Az étel alapját a puha, rágós rizsgombócok adják, amelyeket általában édes-savanyú és csípős szósszal tálalnak, gyakran zöldhagymával és kemény


Első lépésben a póréhagymákat hosszában félbevágjuk, majd kb. 5 cm-es darabokat vágunk belőle.

Egy tágas lábasban öntjük az alaplevet, majd belecsepegtetünk egy evőkanál kristálycukrot, és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Ezt követően hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát, majd magas hőfokon kezdjük el melegíteni az elegyet.

Ha felforrt, 1 percig fedő alatt főzzük.

Közepes fokozatra kapcsoljuk, és mehet hozzá a rizspogácsa. Fedő alatt addig főzzük, amíg picit meg nem dagad és kifehéredik, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

Készítsünk egy ízletes keveréket: egy kis tálkában alaposan vegyítsük össze a gochugarut és a kristálycukrot. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, a gochujangot, az osztrigaszószt, egy csipet borsot, valamint az étolajat. Az összes hozzávaló együttesen egy különleges ízélményt fog nyújtani!

Az étolaj elsőre talán meglepő választásnak tűnik, de bátran állíthatom, hogy valóban kedvező hatással van rá.

Alaposan összekeverjük, és mehet a rizspogácsákra.

Javaslom, hogy hagyjunk egy fél evőkanálnyi adagot a tálban. Így a végén, amikor megkóstoljuk, könnyen eldönthetjük, szükség van-e még valamire. Fontos, hogy plusz folyadékot ne adjunk hozzá!

Fedő nélkül, alacsony hőfokon még öt percig hagyjuk főni, amíg a folyadék kellően besűrűsödik, és a színe is intenzívebbé válik.

Related posts