Vegyünk egy friss citromot, és helyezzük el a sütőben – az eredmény lenyűgöző meglepetéseket tartogat számunkra!
Ez a folyamat kicsit összetettebb, de a végeredmény egy ragyogóan teljesítményes készülék lesz.
A drága és környezetszennyező tisztítószerek helyett egy sokkal olcsóbb és egyszerűbb házi praktikával is megszabadulhatunk a sütőnk falára makacsul odaragadt szennyeződésektől, és ehhez nincs másra szükségünk, mint egy kevés vízre, citromra, valamint egy törlőkendőre - írja a Kirsche.
Nincs kétség afelől, hogy a sütő az egyik leggyorsabban koszolódó eszköz a konyhában, és a tisztán tartása nem éppen gyerekjáték. Még a kifejezetten erre a feladatra kifejlesztett tisztítószerek sem mindig képesek hatékonyan megbirkózni a makacs zsírfoltokkal. Viszont a citrom, ami nemcsak ízletes és illatos, hanem egészséges is, remek segítőtársnak bizonyulhat a takarítás során. Legyen szó ablakok, konyhapultok vagy csempék tisztításáról, a citrom ereje a ragadós zsírfoltokkal szemben is kiemelkedő.
A citrom egyébként az 1. század környékén még luxusterméknek számított Európában, ma viszont már bárhol a világon hozzáférhetünk és széleskörűen felhasználhatjuk, de azt sem gondolnánk elsőre erről az egyszerű gyümölcsről, hogy miért van viasszal bevonva a héja.